Варна с осезаем шанс за домакинство на Европейско първенство по хандбал за младежи през 2016

Текущият ремонт никак не притесни г-н Хауслайтнър и той остана впечатлен от модерната визия на базата и възможностите, които предоставя тя.

Варна с осезаем шанс за домакинство на Европейско първенство по хандбал за младежи през 2016

Вчера в Дворец на културата и спорта – Варна пристигна лично генералният секретар на Австрийска федерация по хандбал – Мартин Хауслайтнър. Причината за визитата бе кандидатурата на Дворец на културата и спорта – Варна за домакин на Европейско първенство по хандбал за младежи до 18 г. дивизия „Б“.

Генералният секретар на Австрийската федерация по хандбал бе придружен от Росица Бакърджиева – Президент на Българска федерация по хандбал, Кристиана Генчева – началник отдел „Спорт“ към Община Варна и Росен Добрев – Президент на ХК „Спартак“.  Те направиха обиколка на базата, по време на която г-н Минко Христов – Изпълнителен директор на Двореца, ги запозна детайлно с преимуществата на комплекса.

Нека припомним, че зала Конгресна към Двореца е все още в ремонт, но съблекалните и санитарните помещения вече са напълно готови и реновирани. Приключи и ремонтът на окачения таван, както и на всички видове инсталации в нея. Поставена е и по-голямата част от новите седалки в Конгресна, като остават да се изградят допълнителните трибуни. Всичко това се очаква да приключи в срок до 20 юни, след което Дворец на културата и спорта – Варна приема мачовете от Европейското първенство по волейбол.

Текущият ремонт никак не притесни г-н Хауслайтнър и той остана впечатлен от модерната визия на базата и възможностите, които предоставя тя. Идеята за Европейско първенство по хандбал за младежи през 2016 г. е да се проведе на два фронта едновременно, като Дворец на културата и спорта ще е домакин съвместно със Спортен комплекс „Камчия“.

Напишете Коментар