България със страхотен обрат при дебюта си в Европейската лига

Българският национален отбор започна със страхотен обрат участието си в Европейската лига! В дебютния си мач състезателите на Мирослав Живков победиха Дания с 3:2 пред около 1500 зрители в зала "Конгресна".

България със страхотен обрат при дебюта си в Европейската лига

Българският национален отбор започна със страхотен обрат участието си в Европейската лига! В дебютния си мач „лъвовете“ победиха Дания с 3:2 (24:26, 22:25, 25:21, 27:25, 16:14 ) пред около 1500 зрители в зала „Конгресна“ във Варна. Състезателите на Мирослав Живков губеха с 0:2, но показаха характер и спасиха мачбол в четвъртия гейм при резултат 24:25 в полза на гостите. Пред датчаните се откри още една възможност за спечелване на двубоя в решителния тайбрек при 14:13, но „трикольорите“ отново издържаха на напрежението, а впоследствие грабнаха успеха след 16:14 във финалната част.

Капитанът Велизар Чернокожев бе най-резултатен за нашия тим с 22 точки. Силен мач изигра и Мартин Атанасов, който добави 17. С по 10 завършиха центровете Иван Латунов и Красимир Георгиев. За Дания диагоналът Питър Трьоле Бонесен приключи с 22 точки.

„Първо, поздравявам играчите и на двата отбора, които с представянето си допринесоха за един добър волейболен мач – заяви след двубоя старшитреньорът Мирослав Живков. – Определено имаше опитни състезатели в отбора на Дания, докато при нас бе точно обратното – по-младите бяха амбицирани на 100% да покажат това, което могат. Допуснахме в определени моменти много индивидуални грешки, които тежат. Започнахме нервно мача. Успяхме да се върнем с определени корекции. Поздравявам целия отбор, защото успяхме да спечелим като отбор, като колектив, и да издържим до края. Със сигурност имаме доста работа за изглаждане на различни тактически и технически неща, но това е пътят. Аз лично се радвам, че такива мачове ти дават възможност да видиш на 100% какво ти трябва. Трябва много бързо да анализираме днешния мач и да се подготвим за следващия, защото нашата задача е и да се научим да играем добре тактически, което да ни позволи да вървим напред.“

 

В първия мач за деня Македония победи Албания с 3:0 (25:17, 25:23, 25:18). Така македонците заеха първото място в тази Група А с 3 точки. На втора позиция са „трикольорите“ с 2, следвани от Дания с 1 и Албания с 0.

Напишете Коментар