България с втори успех в Европейската лига

Българският национален отбор по волейбол победи Албания с 3:0 във втория си мач от Група А на Европейската лига. Пред около 1000 зрители в зала „Конгресна“ във Варна играчите на Мирослав Живков не допуснаха изненада срещу друг от дебютантите в турнира и записаха далеч по-лесен успех от този срещу Дания в първия ден на надпреварата.

България с втори успех в Европейската лига

Българският национален отбор по волейбол победи Албания с 3:0 (25:17, 25:17, 25:15) във втория си мач от Група А на Европейската лига. Пред около 1000 зрители в зала „Конгресна“ във Варна играчите на Мирослав Живков не допуснаха изненада срещу друг от дебютантите в турнира и записаха далеч по-лесен успех от този срещу Дания в първия ден на надпреварата. По 11 точки за успеха отбелязаха Мартин Атанасов и Велизар Чернокожев. 9 добави Златко Кьосев, който приключи мача с много силни показатели в посрещане – 87% позитивно и 50% отлично. За гостите по 8 точки реализираха Газменд Хюсай и Енеа Джелати.

По-рано през деня Македония победи Дания с 3:2 в изпълнен с обрати и напрежение сблсъсък, който продължи 2 часа и 26 минути.

„Искам да поздравя играчите от нашия отбор – заяви след края на двубоя старшитреньорът Мирослав Живков. – Проявиха необходимата мобилизация. Излязоха със сериозно уважение към противника. Въпреки малкото нервни моменти показаха зрялост. Успяхме да изпробваме различни варианти. Сега ни предстои да анализираме този мач и мислим за следващия. В такива моменти като началото на третия гейм отборът израства. Това са необходими неща за всеки един млад тим. Да свиква да се бори и да продължава да трупа самочувствие в такива моменти. Дори да се случи да загуби, когато се бори, за мен това е градивно. В крайна сметка ще се опитаме да извлечем полза от всяка една ситуация.“

В неделя от 18:00 часа е последният мач от тази Група А срещу Македония. Двубоят се явява директен спор за първото място. Преди него и двата тима са с актив от по 5 точки.

Напишете Коментар