Звездите на Миланската скала с концерт в Дворец на културата и спорта

Италианските оперни звезди Марио Маланини, Кармело Карузо, Соня Фортунато и латвийското сопрано Алиса Зиновиева ще изнесат грандиозен спектакъл със световно признатият диригент Марчело Рота.

Звездите на Миланската скала с концерт в Дворец на културата и спорта

Италианските оперни звезди Марио Маланини, Кармело Карузо, Соня Фортунато и латвийското сопрано Алиса Зиновиева гостуват на 13 юли в Дворец на културата и спорта. В „Гран Опера гала” майсторите на белкантото ще представят богата програма в две части, която включва избрани арии, дуети и ансамбли от произведения на Моцарт, Росини, Верди, Пучини, Леонкавало, Бизе, Сен-Санс и Лехар, с оркестъра на Варненска опера. На диригентския пулт ще застане световно признатият диригент Марчело Рота. Ценителите на оперното изкуство ще имат възможността да се насладят на това неповторимо оперно очарование, което им предлага „Гран Опера гала” от 19:30ч. в зала Конгресна. Турнето на „Гран Опера гала”  се организира от българо-италианската компания MGA MANAGEMENT GROUP.

Повече от 20 години тенорът Марио Маланини гостува по най-престижните световни сцени, партнира си е с най-големите световни оперни певци, пее под палката на най-големите оперни диригенти в света. Сопраното Алиса Зиновиева има своите звездни мигове в Миланската скала и на сцените на редица престижни италиански и европейски оперни театри. Алиса Зиновиева и Марио Маланини са добре познати и на софийската публика от триумфалните гостувания на Русенската опера в зала1 на НДК със спектаклите на оперите „Тоска”, „Трубадур”, „Турандот”, „Бал с маски”. Брилянтното сопрано Алиса Зиновиева направи и своя запомнящ се дебют на софийска сцена в ролята на Аида от едноименната опера на Верди. Двамата изключителни артисти покориха със своите незабравими превъплъщения възторжената публика, която всеки път очакваше с нетърпение техните следващи изяви. Развълнувани от топлия прием на българската публика и с респект към големите оперни традиции на България, те с удоволствие приеха предложението да участват в концерти извън столицата. Към тях ще се присъединят още два емблематични за италианското белканто гласа: баритонът Кармело Корадо Карузо и мецосопраното Соня Фортунато. Кармело Карузо се нарежда сред най-впечатляващите  гласове на Италия и се счита от познавачите и от капризната италианска публика за един от най-добрите интерпретатори на драматичния баритонов репертоар. Години наред е и сред най-предпочитаните баритони за най-престижната световна оперна сцена – Миланската скала. Мецосопраното Соня Фортунато започва своята кариера от Миланската скала – но не като певица, а като художник и асистент режисьор. Паралелно с това даровитата „дъщеря на изкуствата”, както ласкаво я определя музикалната критика, учи пеене и през последните години се налага като една от най-търсените певици за оперни заглавия на Росини, Доницети, Белини, съвременни автори и рядко изпълнявани творби на барокови композитори.

„Гран Опера гала” ще дирижира Маестро Марчело Рота, който се свързва освен с името на големия съвременен италиански композитор Нино Рота, но и с паметния концерт с оркестър „Тосканини” в Болоня, излъчен в цял свят с участието на Андреа Бочели и в присъствието на папа Йоан Павел Втори. В България Маестро Рота е познат от незабравимите концерти на Андреа Бочели в НДК и на стадион „Българска армия” – двамата са близки приятели и Рота дирижира повечето изяви на именития тенор. Марчело Рота е дирижирал в България и филмова музика „Рота срещу Рота” за откриването на „Киномания”/2006/. Талантливият Маестро повече от 20 години дирижира в цял свят по най-престижните музикални сцени.

 

Билети се продават на касите на Дворец на културата и спорта, Летен театър и Варненска опера, както и онлайн в разпространителската мрежа на Eventim в цялата страна. Цени на билетите от 20 до 40 лева.

Напишете Коментар