ГОРЕЩИ ФЛАМЕНКО РИТМИ РАЗПАЛВАТ ЛЕТНИТЕ СТРАСТИ ВЪВ ВАРНА

За първи път във Варна, титаните на латиното - Роберто Кинтеро и Хуан Гарсия Ерерос - „Снежната Сова"

ГОРЕЩИ ФЛАМЕНКО РИТМИ РАЗПАЛВАТ ЛЕТНИТЕ СТРАСТИ ВЪВ ВАРНА

За първи път във Варна, титаните на латиното – Роберто Кинтеро и Хуан Гарсия Ерерос – „Снежната Сова“
Специално за жителите и гостите на Варна, световноизвестните музиканти ще забият с Banda Del Padre на 11.08.2015г. от 21ч. на Летния Театър
Жители и гости на Варна ще имат възможността да съпреживеят горещи латино ритми, приятна атмосфера и незабравима музика, напомняща за безкрайно лято, за танци под ритъма на фламенко и румба.
По покана на Банда Дел Падре, величията Роберто Кинтеро и Хуан Гарсия – Ерерос ще бъдат специални гости на лятната фиеста.
Роберто Кинтеро свири с почти всички големи имена в румбата, салсата и латино-джаза – Еди Палмиери, Качао, Херардо Розалес, Ричард Бона. Към тези музиканти се включва и Марк Антъни, който избира Роберто Кинтеро за съвместни участия в записи и турнета. Носител е на две награди Грами и е номиниран за трета.
Другият безспорен талант, който ще свири заедно с Banda Del Padre е колумбиецът – Хуан Гарсия – Ерерос, известен и с индианското си име „Снежната Сова“. Любимият басист на Ал Жиро и на сънародничката си Шакира, е музикант, който свободно работи в различни стилове като джаз, фънк, салса, етно и латино. Участвал е в световните турнета на Кристина Агилера, записвал е заедно със турската звезда Сертаб Еренер , към биографията му се включва и участие в концерти на Елтън Джон. Соловият му албум Нормас (Normas) е номиниран за наградата Грами в категорията „Най-добър латино-джаз албум за 2014“.
Banda Del Padre е създадена преди 5 години от Христо Коликов „Падре“ и китаристите Цветан Андреев и Симеон Иванов. В единствената по рода си група за испанска и фюжън музика се включват и музикантите Орлин Цветанов – цигулка и Живко Василев – кавал, а първият студиен албум на групата, Rubi, излезе в началото 2013г. Музика, напомняща за безкрайно лято, за танци под ритъма на фламенко и румба – това са само от част от асоциациите ни за българската Banda Del Padre.

 

Напишете Коментар