СТЕФАН ДИОМОВ СЪС ЗВЕЗДЕН СПЕКТАКЪЛ ПО ПОВОД 70-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙ

На 11 август, в 11 часа, пред Летен театър – Варна ще се проведе пресконференция по повод концерта за 70 годишнината на бургаския композитор Стефан Диомов. Проектът се нарича „Хайде заедно“ и ще бъде презентиран от Стефан Диомов, Тони Димитрова и Тоника СВ. На събитието композиторът ще повдигне завесата и за новите си проекти.

СТЕФАН ДИОМОВ СЪС ЗВЕЗДЕН СПЕКТАКЪЛ ПО ПОВОД 70-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙ

На 11 август, в 11 часа, пред Летен театър – Варна ще се проведе пресконференция по повод концерта за 70 годишнината на бургаския композитор Стефан Диомов. Проектът се нарича „Хайде заедно“  и ще бъде презентиран от Стефан Диомов, Тони Димитрова и Тоника СВ. На събитието композиторът ще повдигне завесата и за новите си проекти.

 

„Нашето послание „Хайде заедно“ напълно олицетворява събитието. Очаква ни една много приятелска вечер и зрителите ще имат какво да видят. Тоника СВ не са се събирали от толкова много години, този проект не е само концерт, това е спектакъл.“ – с тези думи композиторът презентира очакваното от всички любители на хубавата българска музика събитие. То ще се проведе на 13 август от 21 часа на сцената на Летен театър – Варна. Освен познатите и обичани песни на композитора, ще бъдат представени и три негови нови произведения. В концерта ще се включат Тони Димитрова, Йорданка Христова, Валя Костова, Тоника СВ, Орлин Горанов и още обичани български изпълнители. Водещ е Драгомир Драганов, а участие ще вземат и артисти от куклен театър – Бургас. Концерта е под съпровода на група „Горещ пясък“ и „Levon Manukyan Collegium Musicum“ с диригент Левон Манукян.

 

Стефан Диомов е роден на 16 февруари 1945 в Бургас. Става известен като ръководител на вокалните състави „Тоника“ и “Тоника СВ”. Работи като вокален педагог и художествен ръководител към Ансамбъла на ГУСВ в София. Занимава се с музика от 1961.

Песента му “Здравей, как си приятелю” печели годишната класация на “Музикална борса” по Хоризонт на БНР за 1995. През 1996 възражда конкурса “Бургас и морето” и е директор на следващите издания. Сред популярните му песни са “Мария”, “Ако помниш”, “Разказвай ми”, “Дъждовно реге”, събрани в троен диск с хитовете му.

Напишете Коментар