AniFest - от фенове за фенове

Юбилейното пето издание на футористичния фест събуди голям интерес в арт-средите на феновете на Японската култура и събра над 1800 посетители

AniFest

На 8 и 9 август, в зали Младост на Дворец на културата и спорта се проведе петото юбилейно издание на най-големия черноморски младежки фестивал в България, посветен на модерната Японска култура, манга и аниме – AniFest – от фенове за фенове. Събитието включваше уоркшопове, конкурси, арт-алеи, презентации, косплей и още много атрактивни дейности.
Юбилейното пето издание на футуристичния фест събуди голям интерес в арт-средите на феновете на Японската култура и събра над 1800 посетители. Дворец на културата и спорта буквално бе окупиран от известни и неизвестни манга герои от различните нашумели анимации и игри, като LARP, League of Legends, OSU, Mortal Combat, Yu-Gi-Oh! и др. 

Клуб “ШИОКАЗЕ” е първият официален, национален клуб за модерна японска култура на територията на град Варна.

Клубът официално е действащ от 2010-та година когато бива регистриран като Сдружение с нестопанска цел, а неофициално съществува от 2001-2002 година. През 2010 г. клуб “ШИОКАЗЕ” за първи път гостува със свой щанд на най-големия фестивал за модерна японска култура в България – Анивенчър. През 2011 г. взема участие в 14-тия празник на Японската култура – “Бункасай” в гр. Велико Търново, както и отново гостува на Анивенчър в гр. София. През 2011-та година клубът прави първите си стъпки в организирането на такъв тип събития в гр. Варна като дава началото на фестивала за модерна японска култура „АниФест” – от фенове за фенове.

 

 

Напишете Коментар