Минко Христов бе лектор на конференция "Инвестиции, строителство и управление на спортни съоръжения"

Тук не говорим за представяне на спортно съоръжение от „чист“ вид, тук говорим за многофункционален комплекс на 47 години, чиято амортизация е постоянна.

Минко Христов бе лектор на конференция „Инвестиции, строителство и управление на спортни съоръжения“

На 29 септември 2015 г. в Sofia Event Center се проведе Втора годишна конференция „Инвестиции, строителство и управление на спортни съоръжения“. Тази година целта на конференцията бе да събере водещи представители на групите, които са директно ангажирани с развитието на съвременната спортна инфраструктура на България. Участие взеха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, възложители в лицето на общините, държавните и частните дружества, федерации, проектанти, консултанти, проект мениджъри и доставчици на проекти и решения. Всички те споделиха и разискаха предизвикателствата и добрите практики, свързани с реализацията на мащабните спортни проекти.
 
Изпълнителният директор на Дворец на културата и спорта – г-н Минко Христов, откри първи панел на конференцията – „Инвестиции и управление на спортни съоръжения – актуални проекти 2015“. В лекцията си той презентира цялата база на ДКС ЕАД, като разясни сложността в управлението на многофункционален комплекс от този вид.
 
„Преди да запозная аудиторията с направената инвестиция по ремонта на зала Конгресна, искам да внеса едно уточнение. Тук не говорим за представяне на спортно съоръжение от „чист“ вид, тук говорим за многофункционален комплекс на 47 години, чиято амортизация е постоянна.  Управление му е свързано с много повече усилия и нужда от инвестиции.“
 
Предизвикателства при изграждането на големи спортни съоръжения бе акцент в дискусията на първия панел от Втората годишна конференция „Инвестиции, строителство и управление на спортни съоръжения“.

Напишете Коментар