Дворец на културата и спорта събира елита на спортните танци

До момента за участие във всички състезателни групи са подали заявка над 200 танцови двойки.

Дворец на културата и спорта събира елита на спортните танци

На 02 април 2016 година Българска Федерация по Спортни Танци, WDSF и Клуб по Спортни Танци „Флорета Тандем” гр. Варна ще проведат Международния турнир по спортни танци – VARNA CUP 2016 .

Надпреварата е кръг от веригата Световни турнири на Международната федерация по спортнит Танци – WDSF INTERNATIONAL OPEN Latin  – Открит международен турнир с най-висок ранг. Не по-малко интересна ще бъде и надпреварата за категориите WDSF Open ST – Аdults и WDSF Open ST и La – Youth. Международен характер ще има състезанието и за групите Деца, Юноши младша и старша възраст и Младежи.

Радващото за всички почитатели на този красив спорт е факта, че Международния турнир VARNA CUP 2016 ще събере двойки от цял свят и ще направи празника на феерията на спортните танци още по-запомнящ се.

Турнирът ще се проведе в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта в черноморския град.

Изпълненията на танцовите двойки ще бъдат оценявани от авторитетни съдии от 12 държави с най-висок международен лиценз.

Финалистите в групите Състезателите над 19 години и в двата вида танци  – Латиноамерикански и Стандартни ще си поделят и награден фонд – Купи, медали,  грамоти и предметни награди.

Преди началото на Международния турнир ще има и турнир за некартотекирани двойки и соло момичета „Изгряващи звезди”. През последната година в него вземат участие танцови двойки, които правят първите си стъпки на танцовия подиум.

До момента за участие във всички състезателни групи са подали заявка над 200 танцови двойки.

Подробна информация за турнира може да се намери на официалния сайт на турнира: www.blackseaopen.com

Напишете Коментар