Министър Кралев участва в церемонията по официалното откриване на Световната купа

Министър Кралев участва в церемонията по официалното откриване на Световната купа

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в церемонията по официалното откриване на Световната купа по спортна гимнастика във Варна. Сред представителните гости бяха още председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, изпълнителният директор на Дворец на културата и спорта Минко Христов, председателят на Организационния комитет Йордан Йовчев и президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев.

1 2 3

„Няма как да не се радвам, че за втора поредна година Варна е домакин на световен спортен форум от толкова висок ранг. Благодаря на държавата и конкретно на Министерството на младежта и спорта, както и на организаторите от БФ Гимнастика, с които работим в изключително успешно партньорство. Пожелавам успех на всички финалисти“, сподели кметът Иван Портних.

Йордан Йовчев подчерта повишената конкуренция и брой на участниците в тазгодишното издание на Световната купа и благодари на министър Кралев и Портних за подкрепата при организирането на състезанието.

„За страната ни е важно, че сме домакини на форуми с такъв ранг. Ние си имаме спортна звезда в лицето на Йордан Йовчев, но тези международни купи могат да послужат като стимул за младите и децата да се насочат към спортната гимнастика в частност, и към спорта като цяло. Това е смисълът на подобни мероприятия. Най-важното е да накараме децата да вляза в залата, да спортуват, за да имаме здраво поколение. Приканвам всички жители и гости на Варна да дойдат в залата, за да се насладят на високата класа на участниците“, сподели министър Кралев.

След представянето на 25-те държави, които имат състезатели на Световната купа, ансамбъл „Одесос“ при ОД на МВР-Варна с ръководител Радослав Иванов изпълни традиционен български танц. Духовият оркестър на военноморските сили на Република България, с диригент капитан 3-ти ранг Мирослав Трифонов и курсанти от Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“ също участваха в церемонията.

Днес от 14:00 часа започват финалите на земна гимнастика, кон с гривни и халки при мъжете. В последната дисциплина ще имаме и българско участие. Исус Маринов изигра великолепно съчетание в квалификациите и ако повтори изпълнението си, но с по-добро приземяване, има реални шансове за място в топ 5.

При дамите ще се проведат два финала – на прескок и смесена успоредка, като във втората дисциплина честта на България ще защитава Валентина Рашкова.

Напишете Коментар