Московски сити балет представя "Ромео и Жулиета" в зала Конгресна

Ценителите на балетното изкуство у нас, ще могат да видят уникалният спектакъл на 26-ти ноември във Варна в Дворецът на културата и спорта.

Московски сити балет представя „Ромео и Жулиета“ в зала Конгресна

 

И до днес светът не знае любов по-чиста и съдба 

по-клета от тази на Ромео и Жулиета.
„Ромео и Жулиета” е една от най-интригуващите балетни постановки, смятана днес за част от съкровищницата на класическия балет. Драматичният спектакъл, разказващ най-известната любовна история на всички времена, ще бъде представен на българска сцена от известната руска балетна трупа „Московският сити балет”.

Ценителите на балетното изкуство у нас, ще могат да видят уникалният спектакъл на 26-ти ноември във Варна в Дворецът на културата и спорта. Билетите варират от 30лв. до 90лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на EVENTIM.

Премиерата на балета, поставен за пръв път от Леонид Лавровски, с Галина Уланова в ролята на Жулиета, се е състояла в Санкт Петербург, на 11 януари 1940 година, на сцената на Маринския театър.

Музиката е на Сергей Прокофиев, която по художествената си стойност и силата на емоционално въздействие не отстъпва на Шекспировата трагедия. „Московският сити балет” ще представи постановката за първи път в България. Над петдесет балетисти ще разказват, чрез необичайна комбинация от спиращи дъха хореографии, ослепителни костюми и впечатляващи танци, за фаталната обреченост на любовта и невъзможността тя да се реализира в света на враждуващите фамилии.

Автор на хореографията и постановката е Виктор Смирнов-Голованов, бивш солист на Болшой балет и създател на Московския сити балет. В главните роли ще се превъплътят някои от известните руски балетни артисти – Талгат Коджабаев, Лилия Орекхова, Андрей Журавлев, Анна Ижанова и Юлия Журавлева. Действието се развива в тринадесет сцени, под съпровода на музиката на един от най-великите композитори на 20 век. Сергей Прокофиев.

Напишете Коментар