ЗАЛА КОНГРЕСНА

Зала Конгресна - спорт

 В спортен вариант зала „Конгресна“  разполага с  игрално поле  45м/27м. Има официална ложа със самостоятелен вход и  капацитет 95 места. Мобилната сцена автоматично се  преустройва в трибуна, като разширява капацитета на  седящите места до 5116. Спортните мероприятия се провеждат  под осветление от 3000 лукса, което позволява излъчване на  директни телевизионни предавания. Кабините за радио-  телевизионен коментар осигуряват удобство на медиите. На  разположение са четири електроинформационни табла с  пълноцветен екран, отчитащи реално игрово и астрономическо време. Има ТВ кабина и 2 кабини за статистици.

На разположение са съблекални, медицински кабинет, кабинет за анти-допинг контрол и офиси.

Зала Конгресна - култура

 В културно-развлекателен вариант зала „Конгресна“  разполага със  сцена  25м./13м. и е с капацитет от 4500 седящи  места.  Осветлението е 1500  лукса.  Залата предлага всичко  необходимо  за провеждане на събития като  концерти,  театрални  постановки, награждавания, приеми, балове и др.  На  разположение  са сгъваем екран, озвучаване, сценично  осветление,  аудиосистема  Електровойс и Philips, общи и  индивидуални гримьорни.

 

Зала Конгресна - бизнес

 В конгресен вариант залата разполага с осветление 1500 лукса, 5116 седящи  места и официална ложа със самостоятелен вход, предлагаща 95 места.  Върху игралното поле се разкриват 300 места, оборудвани с работни маси и  столове с писалищен плот. На същото, могат да се разполагат 500кв.м  застроена и изложбена площ. Наличната техника и материална база прави  залата подходяща за различни видове изложения, панаири и форуми, както  и за организация на частни и корпоративни събития.