Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

70 години – ДФА ФИЛИП КУТЕВ – НАСЛЕДСТВОТО

Националното юбилейно турне

1 окт.
19:00 ч. - 22:00 ч. 01.10.2022 Дворец на културата и спорта – Варна Купете билет

70 години Държавен Фолклорен Ансамбъл „Филип Кутев“

 

Основаният през 1951 година от композитора Филип Кутев ансамбъл възражда, съхранява, творчески интерпретира и популяризира българската фолклорна култура с концерти в целия свят.

70-годишната история на държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ ни е дала многобройни поводи за гордост, а всяка нова негова изява е истински празник.

 

Проведените последователни три концерта с три различни програми в средата на февруари в зала 1 на Национален дворец на културата, гарантира успех и в националното турне на емблемата на фолклорното изкуство и през 2022 година.

 

В състав с над 80 души екип, националният ни фолклорен ансамбъл ще реализира юбилейни концерта извън град София като в първата група са градовете Шумен на 7 април с участието на ДТА „Веселяче“, Велико Търново на 8 април и Русе на 9 април със специалното участието на ФТТ „Найден Киров“.

През месец юни следват градовете Добрич на 15.6 с участието на ПФА „Добруджа“, град Варна на 14.6 и град Бургас на 17.6 със специалното участие на ПФА „Странджа“. На 2 юли ще гостуваме на град Сандански в летен театър.

Специален гост-солист в концертите в Добрич и Варна ще бъде победителката в Гласът на България – Петя Панева.

През месец септември предстои концерт на 27.9 на Античен театър в град Пловдив а на 1 октомври от 19.00 ч.като специален жест към варненската публика ще бъде представен концерта „Наследството“ в зала ДКС на преференциални цени.

Пролетните концерти са с начало 19.00 часа, летните от 21.00 ч., а през септември от 20.00 ч.

Юбилейната година ще завърши на 4 декември с четвърти концерт с четвърта различна програма в зала 1 на НДК, след юбилейната трилогия през февруари.

 

Бъдете част от празничните концерти!

Докоснете се до внушителните гласове, магнетичните музиканти и виртуозните танцьори на емблемата на фолклорното сценично изкуство – ДФА “Филип Кутев”!

Националното юбилейно турне „70 години ДФА Филип Кутев“ се организира от OLDBG

Нюзлетър

Бюлетин

70 години – ДФА ФИЛИП КУТЕВ – НАСЛЕДСТВОТО - Дворец на културата и спорта - Варна
70 години – ДФА ФИЛИП КУТЕВ – НАСЛЕДСТВОТО - Дворец на културата и спорта - Варна 70 години – ДФА ФИЛИП КУТЕВ – НАСЛЕДСТВОТО - Дворец на културата и спорта - Варна 70 години – ДФА ФИЛИП КУТЕВ – НАСЛЕДСТВОТО - Дворец на културата и спорта - Варна 70 години – ДФА ФИЛИП КУТЕВ – НАСЛЕДСТВОТО - Дворец на културата и спорта - Варна 70 години – ДФА ФИЛИП КУТЕВ – НАСЛЕДСТВОТО - Дворец на културата и спорта - Варна
70 години – ДФА ФИЛИП КУТЕВ – НАСЛЕДСТВОТО - Дворец на културата и спорта - Варна
× Изтегли програмата
Обади се