За ДКС

 

Дворец на културата и спорта е многофункционален комплекс, разположен в центъра на Морската столица на България – Варна. Той е един от символите на града и през годините се е наложил като желано място за провеждане на културни събития, спортни мероприятия, изложения и конференции.

Дворецът впечатлява с иновативна и авангардна архитектурна визия. Състои се от основна зала, тренировъчни зали, съблекални и пресцентър.

Уникалната сграда на Двореца посреща спортни, културни и бизнес събития от различна величина през годините.

Под покрива на Дворец на културата и спорта – Варна са провеждани над седемдесет фестивала, европейски и световни първенства, конгреси, изложения, спектакли и концерти.

Днес зала „Конгресна“ на Дворец на културата и спорта е изцяло обновена. Капацитетът на залата е увеличен от 3000 на 5000 места.

Пригодена е за 26 вида спорт: баскетбол, волейбол, хандбал, футбол на малки врати, спортна гимнастика, художествена гимнастика, борба, бокс, джудо, бойни спортове, вдигане на тежести, спортни танци, аеробика и др.

Залата разполага с игрално поле 45m/27m. Има официална ложа със самостоятелен вход и капацитет 95 места. Мобилната сцена се преустройва в трибуна, като разширява капацитета на седящите места до 5116.

На разположение са 4 електроинформационни табла с пълноцветен екран, отчитащи реално игрово и астрономическо време. Изградени са съблекални, медицински кабинет, кабинет за анти-допинг контрол. За провеждане на големи спортни прояви на организаторите  се предоставят 14 офиса за официални гости на събитието, делегати, съдии, организационни комитети, доброволци, секретариат, акредитация и др

В зала „Конгресна“ се провеждат Световната лига по волейбол, Световна купа по спортна гимнастика, концерти, балетни конкурси и др.

Комплекс „Младост“

Комплекс „Младост“ разполага с 5 самостоятелни зали. 

  • Зала Младост А е с размери 18м./36м. и височина 13м.
  • Зала Младост Б е с размери 24м./36м. и височина 13 м.
  • Зала Младост В е с размери 18м./36м. и с височина 13м.

Мултифункционалността на залите, заедно с оборудването им, ги прави предпочитани както за тренировки, така и за провеждането на различни спортни мероприятия. Залите се делят от електронни завеси, като това дава възможност за използването им както самостоятелно, така и съвместно. На разположение за прояви са и 7 броя съблекални. 

  • Зала 20 е с размери 18,2м./30м.и височина 5,5м.

Тя е подходяща за културни и спортни прояви, лесно адаптивна за пресцентър и бизнес събития.

  • Зала Хореография е с размери 18м./30м. и с височина 9м.

Зала за художествена гимнастика и балет.

Нюзлетър

Бюлетин

За ДКС - Дворец на културата и спорта - Варна
За ДКС - Дворец на културата и спорта - Варна За ДКС - Дворец на културата и спорта - Варна За ДКС - Дворец на културата и спорта - Варна За ДКС - Дворец на културата и спорта - Варна За ДКС - Дворец на културата и спорта - Варна
За ДКС - Дворец на културата и спорта - Варна
Обади се