Летен театър – Варна

Летен театър Варна се намира в централната част на Морска градина.

Построен през 60-те години на ХХ век, той впечатлява с ненатрапчивост и елегантност.

Предлага 2341 седящи места.

Сцената му е с площ 250 м.кв. и  е декорирана от естествена растителност, която е в хармония с настилката от бяла мура.

Именно върху тази настилка  се провеждат десетилетия наред фестивали, концерти, спектакли, опери, театрални представления, плеяда запомнящи се културни събития.

На сцената на Летен театър се провеждат и оперни спектакли в рамките на Международен музикален фестивал „Варненско лято”, „Опера в Летния театър”, както и Международен фолклорен фестивал-Варна.

Години наред на територията на Летен театър Варна се провежда и престижния Международен балетен конкурс, като от създаването му през 1964г. са танцували 3150 участника от над 38 страни.

През годините в Летен театър са изнасяли концерти и шоу-спектакли звезди на родната и на световната музикална сцена – Филип Киркоров, Лили Иванова, Георги Христов, Б.Т.Р., „Сигнал”, Веселин Маринов, Васко Василев, Белослава и приятели и мн. др.

Неповторимата и мистична обстановка на Летен театър, както и топ локацията му, допринасят той да е привлекателно и любимо място за варненци и гостите на града през топлите месеци.

 

Направи запитване Събития

Нюзлетър

Бюлетин

Летен театър – Варна - Дворец на културата и спорта - Варна
Летен театър – Варна - Дворец на културата и спорта - Варна Летен театър – Варна - Дворец на културата и спорта - Варна Летен театър – Варна - Дворец на културата и спорта - Варна Летен театър – Варна - Дворец на културата и спорта - Варна Летен театър – Варна - Дворец на културата и спорта - Варна
Летен театър – Варна - Дворец на културата и спорта - Варна
× Изтегли програмата
Обади се