Зала Конгресна

Днес зала „Конгресна“ на Дворец на културата и спорта е изцяло обновена. Капацитетът на залата е увеличен от 3000 на 5000 места.

Пригодена е за 26 вида спорт: баскетбол, волейбол, хандбал, футбол на малки врати, спортна гимнастика, художествена гимнастика, борба, бокс, джудо, бойни спортове, вдигане на тежести, спортни танци, аеробика и др.

Залата разполага с игрално поле 45m/27m. Има официална ложа със самостоятелен вход и капацитет 95 места. Мобилната сцена се преустройва в трибуна, като разширява капацитета на седящите места до 5116.

На разположение са 4 електроинформационни табла с пълноцветен екран, отчитащи реално игрово и астрономическо време. Изградени са съблекални, медицински кабинет, кабинет за анти-допинг контрол. За провеждане на големи спортни прояви на организаторите  се предоставят 14 офиса за официални гости на събитието, делегати, съдии, организационни комитети, доброволци, секретариат, акредитация и др

В зала „Конгресна“ се провеждат Световната лига по волейбол, Световна купа по спортна гимнастика, концерти, балетни конкурси и др.

Виж под наем

Нюзлетър

Бюлетин

Зала Конгресна - Дворец на културата и спорта - Варна
Зала Конгресна - Дворец на културата и спорта - Варна Зала Конгресна - Дворец на културата и спорта - Варна Зала Конгресна - Дворец на културата и спорта - Варна Зала Конгресна - Дворец на културата и спорта - Варна Зала Конгресна - Дворец на културата и спорта - Варна
Зала Конгресна - Дворец на културата и спорта - Варна
Обади се