Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Джани Скики и Мантията

Летен театър, Варна

16 юни
21:00 ч. - 23:00 ч. 16.06.2022 Летен Театър – Варна, Морска градина Купете билет

„Мантията“ и „Джани Скики“ опери от Джакомо Пучини

Гостува OPERA ROMANA CRAIOVA Румъния

Диригент – Джана Фрата

„Мантията“ с режисьор – Крис Катена

„Джани Скики“ с режисьор – Една Гарабедян

Опера Крайова ще представи две едноактни опери от Джакомо Пучини, част от неговия триптих – трагичната „Мантията“, лиричната „Сестра Анджелика“ и комичната „Джани Скики“, които се оценяват като върховно постижение в неговото творчество. “Мантията“ и „Джани Скики“ ще прозвучат под диригентството на Джана Фрата – пианист, диригент, композитор и режисьор, носителка на титлата Рицар на Италианската република (2009 г.) за международните си постижения.

Режисьорът Крис Катена (Кристиан Франческони) е многожанров артист, режисьор, артистичен директор и вицепрезидент на IUMA Management Worldwide. През 2019 г. той постави на сцената на Варненска опера мюзикълът „Уестсайдска история“, който и до днес се радва на огромен успех.

Една Гарабедян е от арменски произход, родена в Америка. Мецосопран със завидна кариера, тя е и основател на Калифорнийската оперна асоциация, оперен режисьор и преподавател по вокално майсторство в няколко американски университета – Американския университет, Калифорнийския държавен университет, Фресно, Университета на Северен Илинойс и Университета на Сан Франциско.

Нюзлетър

Бюлетин

Джани Скики и Мантията - Дворец на културата и спорта - Варна
Джани Скики и Мантията - Дворец на културата и спорта - Варна Джани Скики и Мантията - Дворец на културата и спорта - Варна Джани Скики и Мантията - Дворец на културата и спорта - Варна Джани Скики и Мантията - Дворец на културата и спорта - Варна Джани Скики и Мантията - Дворец на културата и спорта - Варна
Джани Скики и Мантията - Дворец на културата и спорта - Варна
Обади се