Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

ЕРНАНИ

Летен театър, Варна

6 авг.
21:00 ч. - 23:30 ч. 06.08.2022 Летен Театър – Варна, Морска градина Купете билет

Премиера „ЕРНАНИ»
Опера от Джузепе Верди

Диригент Григор Паликаров

Постановка Кузман Попов

Режисьор Деян Прошев

Сценография Денис Иванов Художници костюми Мария Трендафилова, Лора Маринова, Денис Иванов Диригент на хора Цветан Крумов

 

В ролите:

ЕРНАНИ – Иван Момиров

ЕЛВИРА – Сузана Бранкини

ГОМЕС ДА СИЛВА – Деян Вачков

ДОН КАРЛОС – Пламен Димитров

ДОН РИКАРДО – Пламен Райков

ЯГО – Петър Петров

ДЖОВАНА – Галина Великова

Солисти, оркестър, хор и балет на Държавна опера Варна

„Ернани“ е операта, която носи дълбокия отпечатък на творческата природа на Верди. Той е романтик по душа: страстен, меланхоличен, затворен, потаен, самотен, недоволен от себе си и от всички поради неудовлетвореното желание за добро. Верди пише тази опера, когато е вече на върха на кариерата и славата си. Поръчана му е ит граф Карло Мочениго за да отбележи края на карнавала във Венеция през 1844 г.

 

Сузана Бранкини е спинтов лиричен сопран с впечатляваща сила и гъвкавост на гласа и запомнящо се сценично присъствие. Родена в Рим от италиански баща и майка от Карибите, тя усъвършенства вокалната си техника при световната оперна прима Райна Кабаиванска. Варненската публика ще има удоволствието за втори път да се срещне с магнетичното сопрано, след триумфалното й превъплъщение в образа на Леонора в „Трубадур“ през юли 2021 г.

Варненският тенор със световна слава Иван Момиров ще представи своя прочит на испанския благородник Ернани. В останалите роли ще чуем блестящите солисти на Варненската опера Деян Вачков, Пламен Димитров и др.

Нюзлетър

Бюлетин

ЕРНАНИ - Дворец на културата и спорта - Варна
ЕРНАНИ - Дворец на културата и спорта - Варна ЕРНАНИ - Дворец на културата и спорта - Варна ЕРНАНИ - Дворец на културата и спорта - Варна ЕРНАНИ - Дворец на културата и спорта - Варна ЕРНАНИ - Дворец на културата и спорта - Варна
ЕРНАНИ - Дворец на културата и спорта - Варна
Обади се