Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

ЛЕТЯЩИЯТ БАХ – Flying Steps

Летен театър, Варна

20 авг.
20:30 ч. - 22:30 ч. 20.08.2022 Летен Театър – Варна, Морска градина Купете билет

ЛЕТЯЩИЯТ БАХ

 

20 август (събота) 20:30 – 22:00    Летен театър – Варна

Flying Steps – Германия

Творчески директори Вартан Басил, Кристоф Хагел

Хореография Вартан Басил

Хореография (съвременна част) Юи Кавагучи 

Съвременен танц Я Чун Цаи

Музика Й. С. Бах

Участват Flying Steps

ЗАВЛАДЯВАЩА СРЕЩА МЕЖДУ КЛАСИКАТА И БРЕЙК ТАНЦА!

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА ECHO Klassik.

Може ли да се танцува брейк по музика на Й. С. Бах? Многократните световни шампиони по брейк танц “Flying Steps” от Германия и известният оперен режисьор Кристоф Хагел доказват, че брейкът и класическата музика могат да се представят в идеално съчетание. „Летящият Бах“ е единствена по рода си сценична адаптация на „Добре темперирано пиано“ от Й. С. Бах, в който по завладяващ начин се обединяват класика, улични танци и съвременни дигитални изкуства.  Музикално-танцовият и визуален спектакъл е носител на специалната награда ECHO Klassik – най-значимото отличие в Германия в музикалната индустрия.

 „Хареса ми идеята да заменя балерина, която прави пируети на палци, с брейк танцьор, който се върти на главата. Мечтата ми беше да създам цялостно шоу с брейк танц по класическа музика“, разказва  основателят и артистичният ръководител на “Flying Steps” Вартан Басил. Предложението да се използва „Добре темперирано пиано“ на Й. С. Бах идва от Кристоф Хагел, който работи заедно с Басил. Заедно те създадат спектакъл, в който танцьорите не просто танцуват по музиката на Бах, а я въплъщават и предават през нея история на публиката. Нота по нота. Стъпка по стъпка. С пиано, клавесин и електронeн бийт. И със собствена любовна история.

Билети онлайн: Eventim  и  Фестивален и конгресен център – Варна 

Спектакълът е част програма „Интермецо“, реализирана от Международния театрален фестивал „Варненско лято“ съвместно с Международния музикален фестивал „Варненско лято“.

Нюзлетър

Бюлетин

ЛЕТЯЩИЯТ БАХ – Flying Steps - Дворец на културата и спорта - Варна
ЛЕТЯЩИЯТ БАХ – Flying Steps - Дворец на културата и спорта - Варна ЛЕТЯЩИЯТ БАХ – Flying Steps - Дворец на културата и спорта - Варна ЛЕТЯЩИЯТ БАХ – Flying Steps - Дворец на културата и спорта - Варна ЛЕТЯЩИЯТ БАХ – Flying Steps - Дворец на културата и спорта - Варна ЛЕТЯЩИЯТ БАХ – Flying Steps - Дворец на културата и спорта - Варна
ЛЕТЯЩИЯТ БАХ – Flying Steps - Дворец на културата и спорта - Варна
Обади се