Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Отлагане! Nigel Kennedy във Варна!

Elite Music Agency

16 окт.
19:00 ч. - 21:00 ч. 16.10.2021 Дворец на културата и спорта – Варна Купете билет

ОТЛАГАНЕ!

Уважаеми приятели на музикалното изкуство, със съжаление ви информираме, че концертът на Найджъл Кенеди във Варна на 16 октомври се отлага. Несигурността във връзка с пандемията от Covid-19 в Европа и България наложи отлагането на голямото музикално събитие за 2022 г.
В процес на договаряне е на нова дата за гостуването на Найджъл Кенеди в България през 2022 г. Новата дата ще бъде публично обявена веднага след нейното уточняване.
Вече закупените билети ще важат без презаверка за новата дата на концерта. Всички, които са закупили билети за концерта, но искат да ги върнат, могат да възстановят паричната им стойност от конкретния обект, от който са закупени в периода от 1 октомври до 16 ноември 2021 г.

Процедура за връщане на билети:
Сумите за билетите, закупени посредством партньорската мрежа на Eventim.bg, се възстановяват от конкретния обект, от който са закупени.
Билети, закупени от Касата на Кантус Фирмус в зала България, Стефани Реклама Русе (Билетен център Ани), Смарт Медия Тийм (Седмицата Русе) и Мюзик център Пловдив се връщат на адрес – София, ул. „6-ти септември“ 58 с банкова сметка, по която да бъде възстановена сумата, заедно с име на титуляр на сметката и телефон за връзка.

В случай, че билетите са закупени от сайта на Eventim.bg:
– с кредитна карта – трябва да се изпратят до централен офис на Ивентим БГ – София, ул. „6-ти септември“ 58 и до 7 работни дни ще бъде възстановена сумата по кредитната карта, с която са закупени. Билети, закупени с опция print@home и eticket се връщат по имейл до info@eventim.bg.
– с наложен платеж или по банков път – феновете трябва да върнат билетите си по пощата на адрес – София, ул. „6-ти септември“ 58 с банкова сметка, по която да бъде възстановена сумата, заедно с име на титуляр на сметката и телефон за връзка.

Всички, които са закупили билети за концерта от Фестивалния и конгресен център Варна, могат да ги върнат и да възстановят паричната им стойност от Билетния център на Фестивалния и конгресен център.
Поднасяме ви своите извинения за причиненото неудобство и вярваме, че срещата ни със световния виртуоз на цигулката ще се реализира през 2022 г.

Найджъл Кенеди свири на 16 октомври във Варна!

Българският морски град става част от европейския тур “Kennedy meets Beethoven” на звездния интерпретатор.

Концертът беше отложен заради пандемията миналата година, закупените билети важат без презаверка.

Продажбите на новите билети стартират днес с промо цени за първите 250 билета.

Виртуозът визионер Найджъл Кенеди се завръща във Варна на 16 октомври в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта. Това е една специална среща – отдавна очаквана, планирана и отлагана заради Covid-19. Големият интерпретатор беше избрал Варна за световната премиера на своя Първи концерт за цигулка и оркестър, но предизвикателствата на последната година промениха това. Сега ще имаме премиера за България на най-новото произведение на Кенеди – Концерт за цигулка и оркестър № 1 Fur Ludwig Van. Цигуларят ще го изпълни заедно със Симфоничния оркестър на Държавна опера Варна.

След отлагането на всички концерти, европейският тур на Бетовеновия проект на Кенеди стартира през юли с концерти в Полша, Германия и Швейцария. Варна ще се впише в есенния кръг от гастроли.

Английският виртуоз е подготвил истински празник за ценителите на класическия звук.
Голямата тема на концерта е “Kennedy meets Beethoven” и всеки един момент в Зала Конгресна ще бъде поклон към великия композитор. Публиката ще има удоволствието да сподели едно от коронните изпълнения на Кенеди – неговата интерпретация на Бетовеновия цигулков концерт – върхов шедьовър в този жанр и в цигулковото творчество за всички времена.

Самият Кенеди признава, че се чувства искрено обичан в българския морски град и Варна е винаги в сърцето му. А варненските почитатели на виртуоза очакват с вълнение всяка нова среща с него, защото големият маестро на вдъхновената цигулка постоянно развива своя интерпретаторски подход и всеки път поднася очароващи изненади на познавачите.

Найджъл Кенеди продължава да бъде на върха на своята изключителна световна кариера. Започнал като откритие на великия Йехуди Менухин, вдъхновен от иконата Стефан Грапели и неистово отдаден на своята цигулка, той влиза в историята на съвременната интерпретация на класическата музика със своя неподчинявящ се на традиционните догми стил на сценично присъствие. Кенеди не крие пристрастията си, не цензурира изказа и облеклото си, не се съобразява с правилата на аристократичия бон тон. Провокацията е в кръвта му, която кипва и от китарните рифове на Джими Хендрикс, и от победите на любимия му футболен отбор Астън Вила. Кенеди се радва на любовта на публиката по цял свят, която го посреща винаги като суперзвезда, той е и носител на многобройни престижни музикални награди, сред които наградите BRIT, ECHO и редица номинации за Grammy. Негови албуми с музика от Барока до наши дни стават платинени и златни, а последният му албум „My World“ оглавява чартовете за класическа музика в Обединеното кралство.

Билетите за концерта на Найджъл Кенеди във Варна са на цени от 35 до 85 лв. Първите 250 билета за новата дата на концерта са на промо цени с 5 лв. под номиналите.

Закупените вече билети за планирания за миналата година концерт на Кенеди важат без презаверка.

Билети могат да се купят от

  • касата на Двореца на културата и спорта,
  • Летен театър,
  • Фестивален комплекс,
  • както и в мрежата на Ивентим в цялата страна – бензиностанции OMV, книжарници Orange, магазинитe Office 1 Superstore, Технополис, Български пощи,
  • както и онлайн от Eventim

 

Концертът на Найджъл Кенеди във Варна се организира от агенция „Елит проджектс мениджмънт“ с медийното партньорство на БНР Радио Варна, Impressio.dir.bg, Moreto.net и ArtVarna.net.

Нюзлетър

Бюлетин

Отлагане! Nigel Kennedy във Варна! - Дворец на културата и спорта - Варна
Отлагане! Nigel Kennedy във Варна! - Дворец на културата и спорта - Варна Отлагане! Nigel Kennedy във Варна! - Дворец на културата и спорта - Варна Отлагане! Nigel Kennedy във Варна! - Дворец на културата и спорта - Варна Отлагане! Nigel Kennedy във Варна! - Дворец на културата и спорта - Варна Отлагане! Nigel Kennedy във Варна! - Дворец на културата и спорта - Варна
Отлагане! Nigel Kennedy във Варна! - Дворец на културата и спорта - Варна
Обади се