Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

ПРЕМИЕРА „Цар лъв“

Концерт в костюми

11 авг.
11:00 ч. - 13:00 ч. 11.08.2021 Летен Театър – Варна, Морска градина

Концерт в костюми по музика на Елтън Джон и Ханс Цимер
Текстове на Тим Райс
Оркестрация – Данко Йорданов

Режисьор – Петко Бонев
Диригент – Страцимир Павлов
Сценичен дизайн и костюми – Ася Стоименова
Сценично движение и пластики – Анна Пампулова
Асистент – Станислава Томова
3D mapping – Лора Руневска – elektrick.me
Сценични бойни пластики – Николай Градинар – Дериволков
Превод – Лилия Бонева
Асистент режисьор – Даниел Йовков

С участието на солисти, оркестър, хор и балет на Държавна опера Варна

„Цар Лъв“ (The Lion King) е първият анимационен филм на Дисни, създаден не по съществуваща творба, а по оригинална история (1994), вдъхновена от библейските разкази за Йосиф и Моисей, както и от „Хамлет“ на Шекспир. Песните на Елтън Джон и текстописеца Тим Райс, с оригинална музика на Ханс Цимер: „I Just Can’t Wait to Be King“, „Circle of life“, „Hakuna Matata“, „Can You Feel the Love Tonight“ и други покоряват сърцата на зрителите и спечелват две награди „Оскар“и един „Златен глобус“ на филма. Следва мюзикълът „Цар Лъв“ (1999), който не само триумфира на световната цена, а за малко повече от 20 години носи шесткратно повече миларди от анимационния филм.
Сюжетът разказва за Симба (лъв, от суахили) – младия лъв, който трябва да наследи баща си, Муфаса, като цар на Лъвските земи. Но убийството на Муфаса от чичо му Скар обърква предначертания ход на събитията и въвлича Симба в много премеждия, докато след години борба доброто побеждава, Симба защитава полагаемото му се място и животът се завръща в обичайното си русло. Една красива и добре разказана приказка за доброто и злото, които живеят във всекиго, а кое от тях ще надделее, зависи от самите нас.
Мюзикълът „Цар Лъв“ оживява за пръв път на професионална сцена в България в мащабната продукция на Държавна опера Варна, с оркестрация на Данко Йорданов и именити творци в постановъчния екип: режисьор Петко Бонев, диригент Страцимир Павлов, сценичен дизайн и костюми Ася Стоименова, сценично движение и пластика Анна Пампулова, 3D mapping Лора Руневска. „Ние трябва много искрено и достъпно да пресъздадем тази изключителна музикално-сценична драматургия, добре позната на младата и зрялата публика. Правим това честно, професионално, с всички необходими техники за една пленителна актьорска, вокална, танцова, звукова и визуална красота“, обещава режисьорът Петко Бонев, създал във Варна прекрасните мюзикъли „Граф Монте Кристо“, „Зоро“ и „Парижката Света Богородица“. А сред артистите от различни поколения, избрани след труден кастинг в два тура, се открояват изпълнителите на малкия Симба – Васил Желев и Максим Ялнъзов, който играе и в мюзикъла „Любовта никога не умира“, както и в ролята на порасналия Симба любимците ни от редица други мюзикъли на варненска сцена Борислав Веженов и Велин Михайлов.

БИЛЕТИ: 15, 20, 25, 35, 45 и 50 лв.

Билети може да закупите:

  • ТМПЦ – ВАРНА, пл. „Независимост” 1:
    ПОНЕДЕЛНИК – ПЕТЪК: 09:30ч.-13:30ч. и 14:30ч.-20:00ч. СЪБОТА: 10:00ч. – 13:30ч. и 14:30ч. – 19:00ч. и НЕДЕЛЯ: 11:00 ч.- 16:00 ч.
    Тел. 052 665 022; ЗАЯВКИ: тел. 052 665 020
  • Летен театър Варна: 10:00ч.-13:00ч. 14:00ч.-18:30ч. (всеки ден в летен сезон)
  • Фестивален и конгресен център: всеки ден от 11:00ч. до 19:00ч. /почивка 15:30ч.-16:00ч./, тел. 052 685 214.
  • През онлайн мрежите на EVENTIM и ФКЦ

Нюзлетър

Бюлетин

ПРЕМИЕРА „Цар лъв“ - Дворец на културата и спорта - Варна
ПРЕМИЕРА „Цар лъв“ - Дворец на културата и спорта - Варна ПРЕМИЕРА „Цар лъв“ - Дворец на културата и спорта - Варна ПРЕМИЕРА „Цар лъв“ - Дворец на културата и спорта - Варна ПРЕМИЕРА „Цар лъв“ - Дворец на културата и спорта - Варна ПРЕМИЕРА „Цар лъв“ - Дворец на културата и спорта - Варна
ПРЕМИЕРА „Цар лъв“ - Дворец на културата и спорта - Варна
Обади се