Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Шоу на лед Дракула

История за вечната любов

20 фев.
20:00 ч. 20.02.2024 Дворец на културата и спорта – Варна Купете билет

„Дракула на лед: История за вечната любов“ на 20 Февруари от 20:00ч, в Дворец на културата и спорта – Варна

В края на XIX век младият адвокат Джонатан Харкър и годеницата му Мина планират да се оженят. Въпреки това, поради задълженията си Джонатан трябва да остави любимата си и да отиде в Трансилвания, за да се срещне със странен стар граф, който иска да закупи имот в Лондон… Като герои на романа ще се появят артистите – фигуристи: любимите Мина и Джонатан; младата Луси, която е първата жертва на вампирите; смелият Ван Хелсинг, посветил живота си на борба с тъмните сили; гладни и безмилостни вампири и, разбира се, зловещият граф Дракула.

Артистите на театъра на лед усещат своите роли в невероятна дълбочина и в резултат на това публиката лесно попада в показаната история и усеща чувства като страх, ярост, страст и любов. Шоуто „Дракула на лед“ включва акробатични елементи, въздушна гимнастика, жонглиране с огън и много други. Зрителите ще видят мащабни видео инсталации, прекрасни костюми, които ще ги върнат във времето на най-древните вампири. Интерактивни декори, осветление и огледална топка ще залеят цялото пространство със стотици линии бяла светлина, допринасяйки за необичайна тайнствена атмосфера. Мъгла, червен дим, летящи вампири, огън върху лед и изключително трудни елементи на кънки на лед: висока опора, спирали на смъртта, тройни скокове – на всичко това, допълнено с невероятна музика.

Саундтракът на спектакъла е създаден от младия и талантлив композитор от Санкт Петербург Алексей Галински. Алексей беше и съкомпозитор на музиката „Олимпия“, специално написана за Олимпийските игри през 2014 г. в Сочи. Той написа цялото музикално съдържание за шоуто „Дракула на лед“. Портфолиото му включва и музика за сериали като „Принцеса Анастасия“, „Алиса в страната на чудесата“, „Лешникотрошачката и повелителят на мрака“ и много други.

Професионални кънкьори, забележителни костюми, интерактивни декори, мащабни видео инсталации, специални ефекти, впечатляващо осветление и незабравима музика – всичко това създава спираща дъха атмосфера и разказва историята на първия вампир в човешката история – граф Дракула.

Нюзлетър

Бюлетин

Шоу на лед Дракула - Дворец на културата и спорта - Варна
Шоу на лед Дракула - Дворец на културата и спорта - Варна Шоу на лед Дракула - Дворец на културата и спорта - Варна Шоу на лед Дракула - Дворец на културата и спорта - Варна Шоу на лед Дракула - Дворец на културата и спорта - Варна Шоу на лед Дракула - Дворец на културата и спорта - Варна
Шоу на лед Дракула - Дворец на културата и спорта - Варна
Обади се