Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

„Таборът се връща от небето“

със спец. участие на С. Маринова и Кр. Ранков

19 авг.
10:30 ч. - 12:00 ч. 19.08.2021 Летен Театър – Варна, Морска градина

Режисьор на мащабната продукция е Николай Априлов, сценограф е Николай Нинов, а музикалната среда и мултимедията са на Красимир Янев. Продуцент на спектакъла е Владимир Янев.

Проектът се реализира с финансиране от Националния фонд „Култура“.

„ТАБОРЪТ СЕ ВРЪЩА ОТ НЕБЕТО” е перифраза на историята, разказана в руския филм „ Таборът отива към небето”. Либретото е на Любомир Пеевски и е една вълнуваща романтична история за невъзможната и изпепеляваща любов между конекрадеца Лайку и хубавицата Рада.

С образа за свободни и волни хора, обладавани от силни страсти, като любов и омраза, ромите влизат в произведения на световната класика. Значимо място в спектакъла имат руско-циганските романси и танци. Публиката ги обича, познава и припява „Нане цоха”, „Очи чорные”, „Все, что было”, Андроверда”, „Две гитары”, „Циган спросил цыганку” и други. Тази музика е вибрация и ритъм – необятна и необяснима като палавникът – вятър, развяващ косите, като огъня в кръвта.

Темите, с които тези мелодии успяват да пленят публиката са любов, гордост, отмъщение, свобода!

Освен Димитър Туджаров-Шкумбата и Софи Маринова в продукцията са поканени да участват и Галин Гинев, Калин Попов, Иля Пепеланов, Лилия Илиева, Велин Михайлов, Милена Захариева, Евгения Кръчмарова. Танците ще се изпълняват от Ансамбъла за народни песни и танци „Одесос“ при Областна дирекция на МВР – Варна с художествен ръководител и хореограф Радослав Иванов.

Билетите са в продажба при ограничен брой места до 50% от капацитета на театъра и при спазване на всички противоепидемични мерки.

Билети може да закупите:

Нюзлетър

Бюлетин

„Таборът се връща от небето“ - Дворец на културата и спорта - Варна
„Таборът се връща от небето“ - Дворец на културата и спорта - Варна „Таборът се връща от небето“ - Дворец на културата и спорта - Варна „Таборът се връща от небето“ - Дворец на културата и спорта - Варна „Таборът се връща от небето“ - Дворец на културата и спорта - Варна „Таборът се връща от небето“ - Дворец на културата и спорта - Варна
„Таборът се връща от небето“ - Дворец на културата и спорта - Варна
Обади се