Зарежда Събития

Граф Монте Кристо

Театрална постановка

27 юни
20:00 ч. 27.06.2024 Летен Театър – Варна, Морска градина Купете билет

„ГРАФ МОНТЕ КРИСТО“

 

Младежки театър представя: „ГРАФ МОНТЕ КРИСТО“
по едноименния роман на Александър Дюма-баща
Авторска драматизация: Юрий Дачев
Участват: Калин Врачански, Койна Русева, Светослав Добрев, Георги Гоцин, Станка Калчева, Мариана Миланова, Искра Донова, Владислав Стоименов, Кирил Недков, Юлиян Петров, Христо Пъдев, Рая Пеева, Августина-Калина Петкова, Ахмед Юмер, Вартан Алексанян, Мая Бабурска.
Режисьор Бина Харалампиева
Сценограф Свила Величкова
Композитор Асен Аврамов
Асистент-сценограф Ванина Цандева
Фотограф Иван Дончев

През 1846 г. светът за първи път има възможност да прочете в цялост един от най-великите романи в историята на литературата – „Граф Монте Кристо“ от Александър Дюма-баща.

177 години по-късно, тази любима на всички ни история за любов, предателства, отмъщение, приятелство, изкупление, вина и надежда се превръща в част от историята и на българския театър за първи път с премиера на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“.

Предателство, любов, жажда за отмъщение и надежда за изкупление са само част от ключовите елементи в тази завладяваща адаптация на класическия роман на Александър Дюма-баща. Франция от XIX-и век оживява пред очите ни, проследявайки изпитанията и премеждията на Едмон Дантес (Калин Врачански) – моряк, несправедливо обвинен в престъпление, което не е извършил, и изпратен в затвора.

Дантес успява да избяга и да се завърне в обществото, маскиран като граф Монте Кристо, с планове да отмъсти на онези, които са го предали. Дантес е все по-погълнат от стремежа си за отмъщение, но дали този заслепяващ стремеж няма да погуби самия него, но и най-голямата му любов – Мерседес (Койна Русева)?

Нюзлетър

Бюлетин

Граф Монте Кристо - Дворец на културата и спорта - Варна
Граф Монте Кристо - Дворец на културата и спорта - Варна Граф Монте Кристо - Дворец на културата и спорта - Варна Граф Монте Кристо - Дворец на културата и спорта - Варна Граф Монте Кристо - Дворец на културата и спорта - Варна Граф Монте Кристо - Дворец на културата и спорта - Варна
Граф Монте Кристо - Дворец на културата и спорта - Варна
Обади се