Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Международен турнир по спортни танци

VARNA OPEN 2023

11 ное.
19:00 ч. 11.11.2023 Дворец на културата и спорта – Варна

Варна ще бъде домакин на Световното първенство по спортни танци (шоу програми) под егидата на Международната конфедерация (CSIT), която е член на Международния олимпийски комитет (МОК), съобщиха за БТА от Българската федерация на клубовете по спортни танци. Надпреварата ще се проведе на 11 и 12 ноември в Двореца на културата и спорта.

Световното първенство ще излъчи световните шампиони в четирите най-високи категории, а именно състезатели над 19 години (стандартни и латиноамерикански танци шоу програми).

От българска страна организатор на Световното първенство е Българската федерация на клубовете по спортни танци (БФКСТ) с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Успоредно със Световното първенство ще се състои и международен турнир „Varna Open“ 2023 за всички останали категории. Организатор на надпреварата е клуб по спортни танци „Варна“ с подкрепата на БФКСТ и Община Варна.

Двете състезания ще се проведат в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта. Очаква се в тях да участват над 400 състезатели, включително финалисти от Световни игри, призьори от Световни и Европейски първенства в различни категории.

Със сигурност България ще бъде представена от шампионите в класическите стандартни танци Деян Влайков и Емили Влайкова и в латиноамериканските Сергей Хрусталев и Росица Атанасова.

„Това е отворено първенство и все още очакваме заявки от клубовете, тъй като през септември стана ясно, че ще бъдем домакини на Световното първенство“, каза за БТА президентът на БФКСТ Георги Найденов.

Научете повече на www.varnaopen.com

Нюзлетър

Бюлетин

Международен турнир по спортни танци - Дворец на културата и спорта - Варна
Международен турнир по спортни танци - Дворец на културата и спорта - Варна Международен турнир по спортни танци - Дворец на културата и спорта - Варна Международен турнир по спортни танци - Дворец на културата и спорта - Варна Международен турнир по спортни танци - Дворец на културата и спорта - Варна Международен турнир по спортни танци - Дворец на културата и спорта - Варна
Международен турнир по спортни танци - Дворец на културата и спорта - Варна
Обади се