Зарежда Събития

Откачена фамилия

Комедия от Рей Куни

3 авг.
20:30 ч. 03.08.2024 Летен Театър – Варна, Морска градина Купете билет

ОТКАЧЕНА ФАМИЛИЯ комедията, която възкресява изкуството на фарса

Във време, когато театърът търси нови пътища към сърцата и умовете на своята аудитория, една постановка изпъква със своята смелост да се върне към корените на истинската комедия. „Откачена фамилия“ на Рей Куни, под режисурата на Валентин Танев, не само че обещава да бъде един от най-забавните и развлекателни събития на театралната сцена в България, но и се превръща в мост между класическия фарс и съвременните тенденции в драматургията.
Уникалността на „Откачена фамилия“ идва не само от виртуозната игра на изключителния актьорски състав, включващ имена като Мария Сапунджиева, Валентин Танев, Димитър Баненкин, но и от самата структура на пиесата. Рей Куни, наричан нерядко „Кралят на комедията“, успява да преобрази ежедневните заблуди и недоразумения във върховно театрално изкуство, като същевременно поставя под въпрос границите между реалността и измамата.

Сюжетът на пиесата е изграден около случайна среща в интернет,

която довежда до поредица от комични ситуации, превръщайки живота на главните герои в абсурден, но изключително забавен хаос. Когато Даниел и Катрин откриват, че бащите им са въвлечени в една и съща ситуация, те се опитват да разплетат клубока от лъжи и недоразумения, но всеки техен опит само допълнително усложнява нещата.
Въпреки че „Откачена фамилия“ се представя като лека и развлекателна комедия, пиесата засяга редица сериозни теми като семейните връзки, истинността на чувствата и стремежа към щастие. Чрез смяха и заблудите на своите герои, Куни поставя въпроса за важността на честността и откритостта в отношенията.

Значението на режисурата на Валентин Танев

известен е със своята способност да открива нови измерения във вече познати текстове, внася свежест и динамика в „Откачена фамилия“. Той успява да навигира енергията на актьорите така, че всяка сцена да бъде изпълнена с остроумие и да предава многопластовостта на човешките емоции.

Актьорската игра в комедията

Мария Сапунджиева и Валентин Танев, заедно с останалата част от актьорския състав, демонстрират не само изключителен талант, но и рядко срещана химия на сцената, която превръща всеки момент от „Откачена фамилия“ в незабравимо театрално преживяване. Тяхната способност да превърнат дори най-абсурдните ситуации в истински израз на човешките страсти и слабости е ключова за успеха на постановката.

Нюзлетър

Бюлетин

Откачена фамилия - Дворец на културата и спорта - Варна
Откачена фамилия - Дворец на културата и спорта - Варна Откачена фамилия - Дворец на културата и спорта - Варна Откачена фамилия - Дворец на културата и спорта - Варна Откачена фамилия - Дворец на културата и спорта - Варна Откачена фамилия - Дворец на културата и спорта - Варна
Откачена фамилия - Дворец на културата и спорта - Варна
Обади се