Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА

Комедия от Жан Барбие

5 юли
20:30 ч. - 22:30 ч. 05.07.2022 Летен Театър – Варна, Морска градина Купете билет

„ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА“ – комедия от Жан Барбие

Режисьор: Орлин Дяков
С участието на: Христо Гърбов, Петя Венелинова, Тихомир Благоев, Ясена Господинова, Йовко Кънев, Ивайло Спасимиров, Кристиана Ценкова
„Помощ, жена ми е луда“  е една от популярните комедии на съвременния френски драматург Жан Барбие. Представена е за първи път в парижкия театър „Театр дьо Нувоте”, където много сезони се е играла в препълнени зали. Семейните и служебни отношенияна на шеф на корпорация създават безкрайни комични положения, описани от автора в стила на изисканата френска комедия.
„Помощ, жена ми е луда“ – този вик на главния герой Жюлиен Валадие, шеф на важна корпорация, може да прозвучи и така „Помощ, объркаха живота ми!“. И как няма да го объркат, когато е обкръжен от твърде свадлива жена, от изкусителни секретарки, от способен, но твърде „нежен“ счетоводител и ред други атрактивни екземпляри, които забъркват водопад от адски смешни и забавни ситуации в ежедневието на фирмата. И горкият Жюлиен трябва да ги оправя.
Как действат герои, които не са намерили истинското си място в живота, как действат персонажи, които искат да прецакат другия, да му отнемат завоюваното? Народът го е казал: “Като стават за смях!”. В края на краищата те подреждат пъзела на житейските си стремления. Но преди това трябва да бъдат смешни, агресивни, зверски амбициозни. И тъкмо такива ни ги представя френският драматург Жан Барбие. И нас, зрителите, не ни остава нищо друго освен силно да се надсмеем над забавните ситуации, в които изпадат. А дали и ние не изпадаме в подобни? Тогава какъв вик надаваме? Може би: “Животът е луднал!”
“Аз пиша пиеси за разтуха на зрителя, предназначени да разсмиват хората, с респект към добрата традиция, без вулгарност и грубост. Мисля, че много по-трудно се пише комедия, отколкото драма”, споделя Жан Барбие.

Нюзлетър

Бюлетин

ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА - Дворец на културата и спорта - Варна
ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА - Дворец на културата и спорта - Варна ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА - Дворец на културата и спорта - Варна ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА - Дворец на културата и спорта - Варна ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА - Дворец на културата и спорта - Варна ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА - Дворец на културата и спорта - Варна
ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА - Дворец на културата и спорта - Варна
Обади се