Зарежда Събития

Премиера „ДУХ“

Мюзикъл

17 юли
21:00 ч. 17.07.2024 Летен Театър – Варна, Морска градина Купете билет

Премиера „ДУХ“

Мюзикъл от Дейв Стюарт и Глен Балард

Музика Дейв Стюарт и Глен Балард

Либрето Дейв Стюарт, Глен Балард и Брус Джоел Рубин

 

Режисьор-постановчик Сребрина Соколова

Диригент-постановчик Страцимир Павлов

Сценограф и визуален артист Петко Танчев

Художник костюми Ася Стоименова

Хореограф Надя Димокова

Светлинен дизайн Даниел Йовков

Превод Жени Гундашева

 

В главните роли 17.07:

САМ УИТ – Калоян Николов

МОЛИ ДЖЕНСЪН – Лилия Илиева – Михайлова

КАРЛ БРУНЪР – Велин Михайлов

ОДА МЕЙ БРАУН – Милица Гладнишка

 

В главните роли 28.08:

САМ УИТ – Виктор Ибришимов

МОЛИ ДЖЕНСЪН – Валерия Василенко

КАРЛ БРУНЪР – Нейчо Петров – Реджи

ОДА МЕЙ БРАУН – Милица Гладнишка

 

Оркестър и балет на Държавна опера Варна

«Дух» се представя чрез специално споразумение с Theatrical Rights Worldwide и всички разрешени материали за представлението са предоставени от Theatrical Rights Worldwide (TRW), 122-124 Regent St, London, W1B 5SA. +44 (0) 20 7101 9596 www.theatricalrights.com

Мюзикълът „Дух“ по едноименния холивудски филм с Деми Мур, Патрик Суейзи и Упи Голдбърг в главните роли прави премиерата си в Манчестър през 2011 г. и веднага след това превзема сцените на Уест Енд и Бродуей. Либретото пише Брус Джоел Рубин, а музиката е на Глен Балард и Дейв Стюарт, когото публиката познава от Eurythmics.

Сюжетът разказва за влюбените Сам и Моли, които една нощ, докато се прибират, са нападнати и Сам умира, но остава пленен между този и онзи свят. Моли е в опасност и Сам не може да я остави сама. Медиумът Ода Мей Браун му помага да се свърже с любимата си и да я предупреди, че хората около нея не са каквито изглеждат.

Поставяйки темите за доброто и злото, за любовта, която побеждава дори смъртта, за надеждата и светлината, мюзикълът ни пренася в световете на хората и на духовете с прекрасна музика, вълнуваща актьорска игра и сюжет, който съчетава романтика, мистерия и трилър. Общуването с духове внася и хумор в историята. Емблематичната песен “Unchained melody”, която във филма е в изпълнението на Righteous Brothers, заема централно място и в мюзикъла.

Режисьорът Сребрина Соколова събира млад, но опитен и много ентусиазиран екип от певци и актьори. Диригент-постановчикът Страцимир Павлов внася личния си почерк в музикалните партитури, а хореографът Надя Димокова кара хора и духове да танцуват на сцената по специален начин. Сценографията е дело на носителя на Икар Петко Танчев, а в ролята на Ода Мей Браун ще видим неповторимата Милица Гладнишка.

Нюзлетър

Бюлетин

Премиера „ДУХ“ - Дворец на културата и спорта - Варна
Премиера „ДУХ“ - Дворец на културата и спорта - Варна Премиера „ДУХ“ - Дворец на културата и спорта - Варна Премиера „ДУХ“ - Дворец на културата и спорта - Варна Премиера „ДУХ“ - Дворец на културата и спорта - Варна Премиера „ДУХ“ - Дворец на културата и спорта - Варна
Премиера „ДУХ“ - Дворец на културата и спорта - Варна
Обади се