Зарежда Събития

Женско царство

Комедия

18 юли
20:30 ч. 18.07.2024 Купете билет

ЖЕНСКО ЦАРСТВО – стереотипи в комедийна перспектива

Със специалното участие на Гуна Иванова

„Женско царство“, комедия от Ст. Л. Костов, поставена на сцената от режисьора Стефан Спасов, е един от най-забележителните театрални спектакли на съвременната българска сцена. Участието на актьорите Красимир Демиров, Татяна Христова, Владимир Трендафилов и други, превръща тази постановка в уникално забавление, което предизвиква зрителя да се замисли за социалните норми и ролите на половете в съвременното общество.

В „Женско царство“, един своенравен Бог преобръща обществените норми, като предава традиционната мъжка сила и власт на жените. Този опак свят изобразява мъжете като „слабия пол“, занимаващи се с домакинството и отглеждането на децата, докато жените поемат управлението и властта. Комедията разкрива сатиричен поглед към социалните роли и представя сценарий, в който стереотипите са обърнати наопаки.

Актьорският състав в „Женско царство“

демонстрира изключителна гъвкавост и комедийно майсторство. Красимир Демиров и Татяна Христова въплъщават своите персонажи с изключителна комична тайминг и дълбочина. Владимир Трендафилов и останалите актьори допринасят за динамиката и хумора на представлението, като създават запомнящи се и убедителни образи.

Режисурата на Стефан Спасов

е насочена към създаването на динамично и визуално привлекателно представление. Сценографията на Кирил Наумов и музиката на Дони – Добрин Векилов обогатяват атмосферата на пиесата, като добавят допълнително измерение към комедийния ефект и общата тематика на спектакъла.

„Женско царство“ превъзхожда границите на традиционната комедия, като представя остроумен коментар върху ролите на половете, социалните норми и предразсъдъците. Пиесата не само забавлява, но също така предизвиква аудиторията да размисли за дълбоко вкоренените стереотипи в обществото и евентуалната тяхна промяна.

Нюзлетър

Бюлетин

Женско царство - Дворец на културата и спорта - Варна
Женско царство - Дворец на културата и спорта - Варна Женско царство - Дворец на културата и спорта - Варна Женско царство - Дворец на културата и спорта - Варна Женско царство - Дворец на културата и спорта - Варна Женско царство - Дворец на културата и спорта - Варна
Женско царство - Дворец на културата и спорта - Варна
Обади се