Зарежда Събития

Бохеми

Премиера

6 авг.
21:00 ч. 06.08.2024 Летен Театър – Варна, Морска градина Купете билет

Пучини 100 – Премиера „Бохеми“ със Соня Йончева Опера от Джакомо Пучини

Диригент Кръстин Настев Адаптация Ада Гурра

Коопродукция с Национална опера и балет на Албания

В ролите: МИМИ Соня Йончева МЮЗЕТА Илина Михайлова РОДОЛФО Рейналдо Дроз МАРСЕЛ Свилен Николов ШОНАР Пламен Димитров КОЛИН Деян Вачков

Хор и оркестър на Държавна Опера Варна

През 2024 година музикалният свят отбелязва 165 години от рождението и 100 години от смъртта на великия Джакомо Пучини, безсмъртен с изключителните си творби. Държавна опера Варна се включва в честванията със специална селекция от емблематични заглавия на композитора.

Несъмнено една от най-красивите опери на Пучини, „Бохеми“ разказва историята на двама млади влюбени на фона на най-романтичния град – Париж. Вторият за сезона спектакъл на Пучиниевата класика идва с участието на звездното сопрано Соня Йончева. Мимѝ от „Бохеми“ е ролята, с която тя дебютира в Метрополитън опера през 2014 г., а след това покорява Миланската Скала, Парижката опера и много други световни сцени.

Световната критика нарича превъплъщението на дивата „съвършената Мимѝ“ заради впечатляващите височини и богатия тембър на певицата в комбинация със силното актьорско присъствие. Режисурата е на албанката Ада Гура, а оркестъра на Държавна опера Варна дирижира Кръстин Настев.

Нюзлетър

Бюлетин

Бохеми - Дворец на културата и спорта - Варна
Бохеми - Дворец на културата и спорта - Варна Бохеми - Дворец на културата и спорта - Варна Бохеми - Дворец на културата и спорта - Варна Бохеми - Дворец на културата и спорта - Варна Бохеми - Дворец на културата и спорта - Варна
Бохеми - Дворец на културата и спорта - Варна
Обади се