Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Концертът „Коледа във Виена“

Дворец на културата и спорта – Варна

21 дек.
20:00 ч. 21.12.2022 Дворец на културата и спорта – Варна Купете билет

Концертът „Коледа във Виена“ – музикален деликатес в навечерието на зимните празници!

Австрийският оркестър Johann Strauss Ensemble ще предприеме декемврийско турне с концерта „Коледа във Виена” в Гърция, Румъния и България. Българските шоута ще се проведат на 20 декември в Арена Русе и на 21 декември в Арена Варна с начален час 20.00 часа. Шоуто ще включва произведения, станали известни с времето в австрийската столица. Специални гости, румънският тенор от Националната Опера в Букурещ

Алин Стойка, наричан Павароти от Румъния и виенското сопрано Елизабет Вимер, едни от най-добрите солисти на младото поколение както и със специалното участие на клубът по спортни танци НАСТРОЕНИЕ от Русе.

Концертът „Коледа във Виена“, едно от най-чаканите събития, предвещаващи настъпването на зимните празници, представя пред влюбената публика уникален репертоар, съставен от произведения на класическата музика, принадлежащи на най-великите композитори на всички времена ( Щраус, Моцарт, Хайдн, Бетовен, Шуберт или Дворжак), валсове или известни оперни арии. Типичният австрийски звук, виртуозността на музикантите и фините моменти на хумор гарантират едно незабравимо шоу.

Първият солист и диригент на уникалните концерти на Ансамбъл Йохан Щраус е Ръсел Макгрегър, талантливият и харизматичен диригент на оркестъра на прочутия дворец Шьонбрун във Виена. Под палката на Ръсел Макгрегър оперни звезди като Лучано Павароти, Хосе Карерас или Илдико Раймонди и много други велики артисти.

Роден в Оксфорд – Англия, Ръсел израства и прави първите си стъпки в музиката в Австралия, където се завръща след години за триумфално турне из най-големите културни центрове на страната, което завършва с концерта в родния му град Бризбейн и този, който той проведе в Сидни в известната опера. В момента Ръсел живее в Австрия, страната, която го осинови и призна художествените му заслуги. Ръсел Макгрегър свири на цигулка, произведена от Карло Джузепе Тесторе през 1697 г., „по-малката сестра“ на известната виола на Волфганг Амадус Моцарт.

Johann Strauss Ensemble със сигурност е най-обичаният коледен оркестър от зрителите от Гърция и Румъния, страни, в които са на турне от над 15 години и очакват с нетърпение да се срещнат със зрителите от България, от които се надяват да получат същия статус.

Основан през 1985 г., оркестърът Johann Strauss Ensemble се състои от най-талантливите музиканти в Австрия, много от които са от различни националности, но всички си сътрудничат с престижни оркестри във Виена, Линц или Залцбург.

Типичният и уникален австрийски звук, плюс капка хумор, са в основата на международния успех на този оркестър от виртуози, ентусиазирано аплодиран от зрители от всички меридиани. Йохан Щраус Ансамбъл успя да зарадва цяла Европа с музикалното си изпълнение. Те се насладиха на изпълненията на оркестъра от Париж, Лондон, Монако, Мадрид, Рим, Брюксел, Берлин, Цюрих, Хамбург, Залцбург, Линц и разбира се, Виена. На австралийското турне музикантите от Ансамбъл Йохан Щраус бяха наречени „Кралете на валса“.

Билети могат да бъдат закупени от www.eventim.bg и от пунктовете за продажба на ОЗК Арена Русе и Дворец на културата и спорта – Варна.

Нюзлетър

Бюлетин

Концертът „Коледа във Виена“ - Дворец на културата и спорта - Варна
Концертът „Коледа във Виена“ - Дворец на културата и спорта - Варна Концертът „Коледа във Виена“ - Дворец на културата и спорта - Варна Концертът „Коледа във Виена“ - Дворец на културата и спорта - Варна Концертът „Коледа във Виена“ - Дворец на културата и спорта - Варна Концертът „Коледа във Виена“ - Дворец на културата и спорта - Варна
Концертът „Коледа във Виена“ - Дворец на културата и спорта - Варна
Обади се