ДКС с последни приготовления преди Европейското по художествена гимнастика

ДКС с последни приготовления преди Европейското по художествена гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна

Продължават последните детайли около подготовката на Двореца на културата и спорта във Варна, който ще приеме Европейското първенство по художествена гимнастика между 9 и 13 юни.

Домакините уточняват всички подробности около организацията, правят репетиции за церемониите по награждаването, а в същото време днес пристигнаха и последните отбори, които ще участват в шампионата.

Абсолютно всички, дори доброволците, преминават задължителни тестове за коронавирус.

Подиумните тренировки са утре от 08:25 до 20:05 часа. Българският ансамбъл девойки, Катрин Тасева и Боряна Калейн ще тренират от 17:10 до 17:35 часа на официалния килим.

321 гимнастички (203 жени и 118 девойки) от 37 страни ще участват на първенството в морската столица.

Вчера изпълнителният директор на ДКС Минко Христов и президентът на БФХГ Илиана Раева обсъдиха всички технически изисквания, които трябва да покрие залата, както и последните детайли преди състезанието.

Раева и Христов разговаряха за отговорния старт, размениха си символични подаръци и си пожелаха силна и безгрешна игра на българските гимнастички.

БФХГ организира първото в България Европейско първенство по художествена гимнастика и първото във Варна. Това ще бъде една от последните проверки за грациите преди заминаването за Олимпийските игри в Токио.

България ще участва с ансамбъл жени, ансамбъл девойки и индивидуално жени – Боряна Калейн и Катрин Тасева. За Тасева това ще бъде последно европейско първенство, тъй като след Игрите в Япония тя ще прекрати състезателната си кариера.

Съгласно заповедта на Mинистъра на здравеопазването, залата ще се ползва с капацитет от 50% заради пандемията от COVID-19.

Световна купа по хандбал - Дворец на културата и спорта - Варна

Световна купа по хандбал

14 фев. 2023

След организираните Европейски първенства през 2016, 2019, 2021 и 2022г., Българска Федерация Хандбал и град Варна,...

Havasi Symphonic – NEW SHOW - Дворец на културата и спорта - Варна

Havasi Symphonic – NEW SHOW

31 ян. 2023

ХАВАШИ идва с новото си шоу в София и Варна Прочутият унгарец ще гостува за първи...

Нюзлетър

Бюлетин

ДКС с последни приготовления преди Европейското по художествена гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна
ДКС с последни приготовления преди Европейското по художествена гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна ДКС с последни приготовления преди Европейското по художествена гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна ДКС с последни приготовления преди Европейското по художествена гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна ДКС с последни приготовления преди Европейското по художествена гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна ДКС с последни приготовления преди Европейското по художествена гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна
ДКС с последни приготовления преди Европейското по художествена гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна