Спечели екскурзия до Египет, като посетиш уникалната египетска изложба

Спечели екскурзия до Египет, като посетиш уникалната египетска изложба - Дворец на културата и спорта - Варна

Египетски приказки ще ви представи над 100 експоната, точни реплики на оригиналите, които са пръснати по цял свят. Събрани тук ще ви разкажат част от историята на Египет.

Произведени са от фабриката Конуус в Египет, чието име в превод означава съкровище, също загатва колко ценни са всъщност тези антики. Това е единствената сертифицирана фабрика, която може да извършва тази дейност. Уникалните експонати са предварително сканирани и изработвани ръчно, за да не се изпусне нито един детайл и да не се изгуби автентичността им. По някои от предметите се формират над 600 часове работа, от екип от 500 души.

Нашите гидове ще ви разкажат историята на всички предмети в изложбата, но само с фактите, които са 100 % доказани, останалото ще оставим на вашето въображение, за да има и нотка мистерия. На територията на изложбата има и разположени QR кодове, където допълнително може да обогатите знанията си за отделните приказки.

За по-малките посетители на изложбата има обособен детски кът, в който те могат да се запознаят с историята на Египет, различни активности като рисуване на древно египетско изкуство, египетски пъзели, ще си направят пирамиди от картон, ще носят египетски маски и още куп обогатяващи знанията, забавни и интересни дейности. Също така има и специални египетски костюми, които децата могат да обличат и да направят снимки.

А интереса на по-големите привличаме с автентични видеа за Египет с помощта на VR очила, както и ги учим да изписват имената и годините си с помощта на египетски йероглифи.

И накрая, но не на последно място, закупуването на билет и посещение на изложбата ви дават шанса да бъдете един от четиримата изтеглени за спечелването на екскурзия до Египет.

Може да прочетете повече на museums.antika.world

Билети за Евроволей 2023 - Дворец на културата и спорта - Варна

Билети за Евроволей 2023

28 авг. 2023

Билетите за Евроволей 2023 - волейболното събитие на годината, вече са в продажба! Нашата страна е...

Бойната карта на SENSHI 16 тази пролет: 26 водещи бойци от 15 държави излизат на ринга в 13 титанични срещи - Дворец на културата и спорта - Варна

Бойната карта на SENSHI 16 тази...

10 май 2023

Международната бойна галавечер ще се проведе на 13 май 2023 г. във Варна Професионалната бойна галавечер SENSHI отново...

SENSHI 16 – зашеметяващо издание и още повече екшън на 13 май - Дворец на културата и спорта - Варна

SENSHI 16 – зашеметяващо издание и...

07 май 2023

16-ото издание на професионалната  бойна галавечер SENSHI ще предложи спиращи дъха двубои, нажежаващ адреналин и бойци, които ще дадат всичко от себе...

Най-доброто от SENSHI 15 - Дворец на културата и спорта - Варна

Най-доброто от SENSHI 15

10 апр. 2023

SENSHI 15 беше вълнуваща бойна вечер, в която участваха някои от най-добрите бойци по бойни изкуства...

Световна купа по хандбал - Дворец на културата и спорта - Варна

Световна купа по хандбал

14 фев. 2023

След организираните Европейски първенства през 2016, 2019, 2021 и 2022г., Българска Федерация Хандбал и град Варна,...

Havasi Symphonic – NEW SHOW - Дворец на културата и спорта - Варна

Havasi Symphonic – NEW SHOW

31 ян. 2023

ХАВАШИ идва с новото си шоу в София и Варна Прочутият унгарец ще гостува за първи...

Нюзлетър

Бюлетин

Спечели екскурзия до Египет, като посетиш уникалната египетска изложба - Дворец на културата и спорта - Варна
Спечели екскурзия до Египет, като посетиш уникалната египетска изложба - Дворец на културата и спорта - Варна Спечели екскурзия до Египет, като посетиш уникалната египетска изложба - Дворец на културата и спорта - Варна Спечели екскурзия до Египет, като посетиш уникалната египетска изложба - Дворец на културата и спорта - Варна Спечели екскурзия до Египет, като посетиш уникалната египетска изложба - Дворец на културата и спорта - Варна Спечели екскурзия до Египет, като посетиш уникалната египетска изложба - Дворец на културата и спорта - Варна
Спечели екскурзия до Египет, като посетиш уникалната египетска изложба - Дворец на културата и спорта - Варна
Обади се