Министър Кузманов откри Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Министър Кузманов откри Световната купа по спортна гимнастика във Варна - Дворец на културата и спорта - Варна

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов откри надпреварата за Световната купа по спортна гимнастика, която се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна. В състезанието участват 150 гимнастици от 26 държави.

„Радвам се, че България и Варна отново са домакини на състезание от Световната купа по спортна гимнастика. Да се организира толкова голяма надпревара е огромно предизвикателство. Поздравявам Българската федерация по спортна гимнастика и Организационния комитет на състезанието за положените усилия. Надявам се, че всички участници ще се чувстват като у дома си във Варна и ще покажат най-доброто, на което са способни”, каза министър Андрей Кузманов по време на официалното откриване на състезанието. 

Председателят на Организационния комитет на Световната купа Йордан Йовчев благодари на спортния министър за помощта, която ММС е оказала при организирането на надпреварата. 

“Щастлив съм, че в тази сложна обстановка успяхме да организираме старта на Световната купа и да приемем състезатели от 26 държави. Нашето състезание е от изключителна важност за гимнастиците по пътя им към Олимпийските игри в Токио”, заяви Йовчев.

За Световната купа във Варна пристигнаха медалисти от големи първенства като Оксана Чусовитина, Мариан Драгулеску и др. В състезанието при мъжете България ще бъде представена от Дейвид Хъдълстоун, който има спечелена квота за Летните олимпийски игри в Токио, както и от Йордан Александров, Димитър Димитров и Теодор Трифонов. Женският ни тим е в състав Десислава Маслева, Валентина Рашкова, Виктория Чакова и Елизабет Николова. 

Морската ни столица е домакин на състезание от подобен ранг за четвърти път в последните шест години. Финалът на Световната купа е в неделя (30.05).

Варна ДКС приема Левски - Дворец на културата и спорта - Варна

Варна ДКС приема Левски

02 фев. 2024

След двумесечна пауза този уикенд се подновява женското ни волейболно първенство. В среща от 8-ия кръг...

Програма жени за спортно-състезателната 2021/2022 г. - Дворец на културата и спорта - Варна

Програма жени за спортно-състезателната 2021/2022 г.

03 фев. 2022

№Участващи отбориПърви екипВтори екипЗала1ВК „Марица“ ПловдивжълтсинСила2ВК ЦСКА СофиячервенбялВасил Симов3ВК „Перун“ ВарнасинчервенМладост ДКС4ВК „Локомотив Нидо“ Софиячервено-черночерно-червенЛокомотив5ВК „Берое“...

Нюзлетър

Бюлетин

Министър Кузманов откри Световната купа по спортна гимнастика във Варна - Дворец на културата и спорта - Варна
Министър Кузманов откри Световната купа по спортна гимнастика във Варна - Дворец на културата и спорта - Варна Министър Кузманов откри Световната купа по спортна гимнастика във Варна - Дворец на културата и спорта - Варна Министър Кузманов откри Световната купа по спортна гимнастика във Варна - Дворец на културата и спорта - Варна Министър Кузманов откри Световната купа по спортна гимнастика във Варна - Дворец на културата и спорта - Варна Министър Кузманов откри Световната купа по спортна гимнастика във Варна - Дворец на културата и спорта - Варна
Министър Кузманов откри Световната купа по спортна гимнастика във Варна - Дворец на културата и спорта - Варна
Обади се