Официално откриха Европейското първенство по художествена гимнастика

Официално откриха Европейското първенство по художествена гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна

Кметът на Варна Иван Портних откри официално 37-о европейско първенство по художествена гимнастика в морската столица.

В официалната церемония участваха също вицепрезидентът на Европейската гимнастика Мишел Бутар, Лилия Иванова, началник на политическия кабинет на министъра на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов, президентът на БФХГ Илиана Раева и президентът на Техническия комитет на Европейската гимнастика Мария Петрова.

„За Варна е чест и гордост да бъде домакин на такъв голям спортен форум, защото нашият град се гордее с няколко поколения „златни момичета“ на художествената гимнастика“, каза Портних.

Министърът на младежта и спорта изпрати официален поздрав до всички състезателки, треньори и деятели на художествената гимнастика, в което изрази своята благодарност към Българската федерация по художествена гимнастика за цялостната работа, за организацията на това изключително престижно домакинство и най-важното – за това, че успяват да заразяват много малки момичета да спортуват и да тръгнат по пътя на шампионките – нещо, което е главната цел и на Министерството на младежта и спорта.

Мишел Бутар каза, че е уверен в отличното домакинство, защото България вече е доказала, че може да организира големи състезания на световно ниво.

Под звуците на духовия оркестър на Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“ дефилираха флаговете на всички страни участнички на 37-о Европейско първенство, а талисманите на шампионата – Елвира Краснобаева от клуб Грация (Варна) и Радина Филипова от Чар ДКС (Варна) изпълниха красив танц, с който поздравиха публиката и участничките.

Над 300 гимнастички от 37 държави участват в шампионата, който ще продължи до неделя.

Варна ДКС приема Левски - Дворец на културата и спорта - Варна

Варна ДКС приема Левски

02 фев. 2024

След двумесечна пауза този уикенд се подновява женското ни волейболно първенство. В среща от 8-ия кръг...

Програма жени за спортно-състезателната 2021/2022 г. - Дворец на културата и спорта - Варна

Програма жени за спортно-състезателната 2021/2022 г.

03 фев. 2022

№Участващи отбориПърви екипВтори екипЗала1ВК „Марица“ ПловдивжълтсинСила2ВК ЦСКА СофиячервенбялВасил Симов3ВК „Перун“ ВарнасинчервенМладост ДКС4ВК „Локомотив Нидо“ Софиячервено-черночерно-червенЛокомотив5ВК „Берое“...

Нюзлетър

Бюлетин

Официално откриха Европейското първенство по художествена гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна
Официално откриха Европейското първенство по художествена гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна Официално откриха Европейското първенство по художествена гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна Официално откриха Европейското първенство по художествена гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна Официално откриха Европейското първенство по художествена гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна Официално откриха Европейското първенство по художествена гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна
Официално откриха Европейското първенство по художествена гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна
× Изтегли програмата
Обади се