Варна посреща звездите на художествената гимнастика

Варна посреща звездите на художествената гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна

Всряда стартира Европейското първенство по художествена гимнастика, което ще бъде излъчвано директно по NOVA SPORT от 9-и до 13-и юни.

България ще бъде представена от Боряна Калейн и Катрин Тасева в индивидуална надпревара, както и от ансамбъл жени и ансамбъл девойки.

Готови ли са златните момичета за триумф пред родната публика? Отговорът дава вицепрезидентът на Федерацията по художествена гимнастика Невяна Владинова.

„Ансамбълът ни жени е откровено казано най-добрият в момента. Станахме свидетели на всички състезания, които имаше до момента, като световни купи. Момичетата са в страхотна форма. Правят изключително сложни и атрактивни съчетания. От началото на годината са много стабилни в изиграванията си. Ансамбъл девойки също са много мотивирани – имат различни и интересни съчетания. Боряна и Катрин са в отлична форма, както сме свикнали да ги виждаме на такъв форум състезания. С всяко следващо стават все по-добри. И на двете им трябва спокойствие и смятам, че ще се справят. Ние трите свикнахме да бъдем заедно по състезания. Признават, че присъствието ми ги успокоява“, коментира Владинова в сутрешния блок на NOVA.

Варна за първи път ще бъде домакин на Европейско първенство по художествена гимнастика. 

„Зрителите трябва да очакват едно различно Европейско първенство. Това, че е във Варна, ще допринесе за една по-приятна атмосфера. Както знаем, след пандемията няма много големи състезания, на които сме били свидетели. Хубаво е, че ще има публика. Дори и 50 % са стимул за момичетата“, категорична е Невяна Владинова.

Любимката на българската публика доскоро бе капитан на националния отбор по художествена гимнастика, но вече е в ролята на вицепрезидент на Федерацията по художествена гимнастика. 

„Много ми харесва новото ми амплоа. Чувствам се все по-уверена в себе си. Последното ми състезание беше Световното първенство в Баку през 2019-а, където играх само с бухалки и лента. Радвам се, че успях да завърша този етап от професионалното си развитие по най-добрия начин“.

NOVA e партньор на Европейското първенство по художествена гимнастика, което ще се състои във Варна и ще бъде излъчвано директно по NOVA SPORT от 9-и до 13-и юни.

Варна ДКС приема Левски - Дворец на културата и спорта - Варна

Варна ДКС приема Левски

02 фев. 2024

След двумесечна пауза този уикенд се подновява женското ни волейболно първенство. В среща от 8-ия кръг...

Програма жени за спортно-състезателната 2021/2022 г. - Дворец на културата и спорта - Варна

Програма жени за спортно-състезателната 2021/2022 г.

03 фев. 2022

№Участващи отбориПърви екипВтори екипЗала1ВК „Марица“ ПловдивжълтсинСила2ВК ЦСКА СофиячервенбялВасил Симов3ВК „Перун“ ВарнасинчервенМладост ДКС4ВК „Локомотив Нидо“ Софиячервено-черночерно-червенЛокомотив5ВК „Берое“...

Нюзлетър

Бюлетин

Варна посреща звездите на художествената гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна
Варна посреща звездите на художествената гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна Варна посреща звездите на художествената гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна Варна посреща звездите на художествената гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна Варна посреща звездите на художествената гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна Варна посреща звездите на художествената гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна
Варна посреща звездите на художествената гимнастика - Дворец на културата и спорта - Варна
Обади се